-/> Son Durak(final destination) 1-2-3-4

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Son Durak(final destination) 1-2-3-4  (Okunma Sayısı 304 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şu 3 günlük dunyada kalp kırmaya değermi??
Yönetici Moderatör
Paylaşımcı
Çevrimdışı Çevrimdışı
......VaZGeÇiLMeZiM...... ÖZİM♥♥♥
Üyelik Bilgileri Site
« : 27 Haziran 2009, 02:31:12 »

Amerikan Gerilim sinemasında seri katilleri, zeki ve idealist FBI ajanlarını çok gördük, ama ölüme “şeytani bir kimlik” yerleştiren tek film belki ‘Final Destination’ serisi oldu..Ölüm insan kanalıyla değil, insani zekanın planlayamadığı kanallardan geliyor, her bölümünde önsezileri çok güçlü olan ikincil karaktere hissettirilerek. Bunu yapması çok doğru bir karar çünkü sadece gerçekten hissedebilseydik yaşardık o panik durumunu. İkincil karakter dedim çünkü ana karakter “ölüm”..

Asıl tehlike de, başka bir insan bir şekilde bireysel korunmalarla engellenebilirken, son anın nerede ve ne zaman geleceğinin bilinmemesi, bir bardağın bile ölümünüze sebep olabileceğini düşünün.Filmde sıralamayı az çok tahmin edebiliyoruz ama düzeneği çözmemiz zaman alıyor. Objeler zincirleme düzeneklerle tahmin edilmesi imkansız şekilde ölüme sebep oluyor.her şey tehlikeli, her obje potansiyel katil.Kurban mıyız yoksa çaresiz mi yada sadece kaderimizin çizdiği yolda kaçışımız mı yok. (Neden bu seride ölüm asla bir başka insanın planıyla gelmiyor diğer gerilim filmlerinde olan klişelerdeki gibi, yada belki gelecek ama başrol oyuncumuz bir insanı bu şekilde kullanmayı basit buluyor)

Biz insanlar, asırlardır kutsal kitaplar yolu ile bize anlatılan kaçınılmaz son için hazırlıklı olmamız hakkındaki uyarıları, Cennet Cehennem figürlerini tasvir ederiz, bizler ölümden çok ötesinden korkan ve hazırlıklı olmak için bireysel düşüncelerimizle kendimizi yönlendiren varlıklarız.Filmde de anlatıldığı üzere, yaşımız genç ise hep önümüzdeki uzun yıllar için olabileceklerin planlarını yaparız, ya onun planı?

İnsanoğlu kontrolü dışındaki mekanizmalardan hep korkmuştur, depremler,yangınlar,sel baskınları,hastalıklar ve her ne olursa olsun bu korkular ölüm korkusundan önce başka korkuları çağrıştırır: Bu yaklaşıma basit örnekler vereceğim: asıl korku “ölmekten beter olmak tabiri” mesela, enkaz altında kalmak, yangından birinci derece yanıklarla kurtulmak, ölümcül bir hastalıkla yaşamak görüldüğü üzere insanların ölümden önceki korkusu bu.Ölümden sonraki korkuları ise az önce bahsettiğim dini motifler.

FİNAL DESTİNATİON
Seri, izleyicide bu kavramların ortasına yani önceki ve sonraki korkuların arasına “şu an” kavramını alıyor, ana karakterlere yakın ama beklenmedik bir zamanda öleceği paniğini bir giysi gibi giydiriyor, dolayısı ile izleyici, arenada sonu ölüm olması en büyük ihtimal olan gladyatörü izler gibi bekliyor kaçınılmaz olanı, nede olsa bu bir film ancak gerçekle kesişen bir düzlemde izleyicinin bilinçaltı ile karakter yer değiştiriyor ve istenmeyen yüzleşmenin başladığı nokta bu kaçınılmazlığı kabullenmek.

Filmi teen-slasher türünden ayıran çizgi de bu yüzleşmenin başladığı yer.Başrolde ölümün oynadığı bir film. Filmin tartışmasız belirgin teması “ölümün bir planı olduğu” dolayısıyla “insan-ölüm” karşılaşmasında adil olmayan bir işleyiş, insan masum (kurban) ölüm katil (suçlu). Bu çok tartışılması gereken bir konu. Hayat eğer bir ödül ise, ölüm bir bedel mi?..

Şimdi bunu bir paradoxa çevirelim: Hayat bir başlangıç, ölüm bir son, başlangıçta ödül olarak aldığımız hayat, sonda bizimle oyun oynayan tuzağa düşüren ölüm vasıtası ile bedel mi ödetiyor?. Bedeli var ise “ödül” olamaz ama? Elbetteki hayır, bu paradox hatalı (Bknz: Kutsal kitaplar)

Sinemada serilemeler her zaman risklidir, her serinin 2. bölümü bir çok kriterleri göz önüne alınarak, bir önceki ile karşılaştırılır. İlk bölümü başarılı olan bir film, devam filmi ile birlikte gelecek olumlu yada olumsuz tepkilere açık hedef haline gelmiş demektir.Bu anlamda seri, devam serileri içinde en başarılılarından biri aynı zamanda en şanslılarından, konseptin gerektirdiği beklentilerin hep aynı yüzeyde kalabilmesinin yadırganmamasından dolayı bunun bir avantaj olduğu

nu düşünüyorum.Senaristlerin tek yapması gereken başrol verdikleri ölümün planında permütasyonlar yapmaları, bir şekilde temaya dokunmadan işleyişi değişken gerçeklik yüzeyine oturtmaları.

Filmin diğer bir avantajı, özgün bir klişe yaratmış olması ve bu klişenin farklı filmlerle taklit edilebilmesi mümkün değil, düşünsenize hangi film ölümü bir seri katil kimliği ile farklı şekilde verebilir ki? Seri daha ne kadar sürer bilmiyorum ama, şahsen Son Durak ‘ ı bir devam filmi olarak görmeyi isterim, ancak “son durak” a geldiğimi görmeye henüz hazır değilim. Tanrı bizi önsezilerden korusun..

bence güzel bir seri ama ölüm sırası falan filan saçma olmuş oralar Wink
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2009, 13:02:04 Gönderen: ÇiS^L » Kayıtlı

...
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya, yada pembeye.Ya da CeNNeTe ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat...
Moderatör
Müdavim
Çevrimdışı Çevrimdışı
U2 ♥
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2009, 02:32:45 »

Uff bu filmi defalarca izledim çok güzel yahu Bu film seri halinde demi ? ben bütün serilerini izledim bunun Grin

''Aşk émirdir tanrı'dan..
ve bén çırılçıplak bin itaat
étten, kémikten, candan...''

* CémAdrian *  ♥
Yönetici Moderatör
Paylaşımcı
Çevrimdışı Çevrimdışı
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2009, 02:35:35 »

evet 1-2-3 süper hepside Wink

...
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat...
kuklacı böcükk... x)**
Özlem Sever
**
Çevrimdışı Çevrimdışı
Herşeyimsin sen ötesi varmı..((: angel
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 27 Haziran 2009, 02:40:32 »

bende izledim hepsini, evet gerçekten mükemmel bir film.. Cheesy

V@zZq€ç!LmeziM$in...!!! <3 Smiley** Özimm <3 <3 <3 (:
Bu melek bana çiçekleri andırır,
Bu melek, melekleri kıskandırır..
ve tek bir bakışıyla bizi kandırınca sıpalar,
meleği oyuna kaldırır...
Bu mucize olur ve oyun başlar...SmileySmiley

Hayatımızdasın önemlimi ki gerisi,
 adını koydum senin ilham perisi..
Çok duydun bunu benden ama yine duy,
 ben Seni Seviyorum(z) maskelerin prensesii..
♥.♥
Moderatör
Müdavim
Çevrimdışı Çevrimdışı
Ö. ^^
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #4 : 27 Haziran 2009, 03:14:36 »

Konuyu açmayı düşünüyordum sen önce davranmışsın büş Grin bende izledim süper!!

there's a whole in the world like a great black pit
and the vermin of the world inhabit it
and its morals aren't worth what a pin can spit..

*  ß  *
Sarı-Kırmızı var mı dahası ♥
Moderator
Müdavim
Çevrimdışı Çevrimdışı
♥ Cinéma ♥
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2009, 13:01:52 »

Son Durak

Filmin Özeti
Alex lise arkadaşları ile beraber Paris'e gezmeye gitmeye hazırlanmaktadır. 180 numaralı uçağın düşüşünü önceden gören Alex arkadaşlarını uyarır. Uçağa binmenin iyi bir fikir olmadığına ikna eder ve uçak da gerçekten düşer.
Böyle bir kazadan kurtulmalarına rağmen arkadaşları garip bir şekilde bir bir ölür.Cinayetlerin yerini ve zamanını önceden sezmeye başlayan Alex ölüme karşı koymaya çalışır.
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2009, 17:31:09 Gönderen: ÇiS^L » Kayıtlı

''Tanrı Öldü.'' Nietzsche...
''Nietzsche öldü.'' Tanrı...

sev MsKé-ÇsL sev
Moderator
Müdavim
Çevrimdışı Çevrimdışı
♥ Cinéma ♥
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #6 : 29 Temmuz 2009, 17:31:22 »

Son Durak 2

Filmin Özeti
19 yaşındaki kimberly corman, arkadaşlarıyla birlikte daytona beach'e doğru bir yolculuğa çıkmıştır. ilk başlarda herşey yolunda gözükmektedir. yola bakarak geçirecekleri ateşli saatlerin hayalini kurarlarken büyük bir kaza olur. serinin bir önceki filmi son durak'taki gibi sadece bir avuç genç kazadan kurtulmayı başarır. kader, çok geçmeden karanlık ağlarını şanslı gençlerin başına örmeye başlar. teker teker ölmekten kurtulmanın bir yolunu aramaya başlarlar. fakat kaza geliyorum demez...

sev MsKé-ÇsL sev
Moderator
Müdavim
Çevrimdışı Çevrimdışı
♥ Cinéma ♥
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #7 : 29 Temmuz 2009, 17:31:38 »

Son Durak 3

Filmin Özeti
ilkinin yapımcılarını fazlasıyla memnun eden başarısı ve ikincisinin ilkini aratmayan gerilim yüküyle son durak serisi de üçüncü durağına vardı. mezuniyet gecesi için düzenlenen eğlenceye katılmak üzere lunaparka giden wendy, hız trenine bindikleri sırada hayalle gerçek arasında korkunç bir kabus görür. birkaç dakika içinde eğlencenin zirvesini vadeden tren bir ölüm makinesine dönüşecektir. trenden inmek isteyen wendy’e arkadaşı kevin da katılır ancak gençler arasındaki tartışma uzayınca görevliler bir grubu trenden indirirler. kendi aralarındaki kavgaya devam eden gençler az sonra arkadaşlarının ölümüne tanık olmaktan kaçamayacaklardır. hikayenin bundan sonrası seriden aşina olduğumuz biçimde devam ediyor ve gençlerle azrail arasında korkunç bir düello başlıyor.

sev MsKé-ÇsL sev
Moderator
Müdavim
Çevrimdışı Çevrimdışı
♥ Cinéma ♥
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #8 : 29 Temmuz 2009, 17:31:46 »

Son Durak 4

Filmin Özeti
Nick ve arkadaşları haftasonunda araba yarışı izlemeye giderler. Bu sırada Nick yarışın yapıldığı stadyumda çok büyük bir kaza meydana geldiğini, insanların öldüğünü ve stadyumun izleyicilerin üzerine yıkıldığını görür.
Nick bu gördüklerinin birazdan yaşayacakları bir felaket olduğunu farkederek,
12 kişiyi kendisi ile birlikte stadyumdan çıkmaya ikna eder ve böylece kazadan kurtulmuş olurlar.
Ama ölüm yarım kalan işini bitirmek için geri döner. Stadyum kazasından kurtulanları çok daha korkunç kazalar beklemektedir.

bende izledim hepsini, evet gerçekten mükemmel bir film.. Cheesy

bencede bütün seri çok etkileyici  Grin . 4. filmide vizyona girdiğinde hemen gidicem .. Wink Cheesy
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2009, 22:12:35 Gönderen: ÇiS^L » Kayıtlı

sev MsKé-ÇsL sev
Özlem Hayranı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
Özi'nin şeker elçisi ♥ Banttan İzleyici
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 30 Temmuz 2009, 20:10:58 »

Son Durak 2yi izlemiştim birkaç yıl önce.. Gözümün önünden -malesef- gitmeyen sahneler var ama burada yazmak bile zor geliyor..
Bu tür filmler pek bana göre değil galiba..

Maskemi taktım,sürdüm boyalarımı,giyindim en süslü yalanlarımı...
İstiklal Caddesi Kadar...
Yönetici Moderatör
Özlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı
Tiyatro: Nefes... Nefes: Tiyatro...
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 02 Ağustos 2009, 23:03:33 »

İzlediğim en iyi gerilim film'i diyebilirim.. Bana göre de en güzeli 2.'ydi en az 5 kere izlemişimdir heralde Cheesy 4.'sü de çıkmak üzereymiş 4 gözle bekliyorumm Smiley

Ve bir tiyatronun yapısı ne kadar görkemli,
Sahnesi ne kadar zengin olursa olsun,
İçinde kahve içilip, tost yapılan küçük evler olduğunu
Bir gün gerçekten unutursam, hatırlatırsın bana…
Yaşamım sanatımdır.
Yaşamak için olmasın sanatım…
Sanatımdır yaşayacak olan,
Ölecek olan yaşamım

Yönetici Moderatör
Paylaşımcı
Çevrimdışı Çevrimdışı
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #11 : 02 Ağustos 2009, 23:08:09 »

4 muu anam Cheesy duymamıştım iyi iyi oleyy beklediğim 1 film daha oldu Grin Grin

...
Moderator
Müdavim
Çevrimdışı Çevrimdışı
♥ Cinéma ♥
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #12 : 25 Ağustos 2009, 17:19:25 »

Alıntı
Son Durak 4 3D 28 Ağustos'ta sinemalarda

Ölümü atlatamazsin.

Basarili korku serisinin dördüncü filmi olan “Final Destination 4/Son Durak 4”ta yirmili yaslarinin basindaki bir grup genç Ölüm’ü atlatirlar. Ama yazgilarindan kaçmaya ne kadar çalisirlarsa çalissinlar Ölüm tekrar tekrar gelip yakalarina yapisacaktir. “‘Final Destination/Son Durak’ filmlerinde kötü adam görevini Ölüm üstleniyor” diyor yönetmen David R. Ellis ve ekliyor: “Ölme siraniz gelmisse, öleceksiniz. Bundan ötesi yok”.

Bu kez, Ölüm 3 boyutlu.

Ve bu kez, hikayenin merkezi, sevgilisi Lori, arkadaslari Hunt ve Janet’la birlikte arabalarin heyecanli yarisini izlemek isteyen Nick’tir. Fakat, motorlar kükrer, arabalar pistte son sürat yarisirken, Nick tüyler ürperten bir öngörü yasar: Bir “pit stop”tan (arabalarin yaris sirasinda bakimlarinin yapildigi bölüm) piste düsen tornavida, feci bir zincirleme kazanin baslamasina neden olur. Ardindan, arabalar açik tribünlere savrulurlar. Bu öngörüyle çok sarsilan Nick arkadaslarinin oradan bir an önce çikmasini ister. Onlar ve bir kaç kisi daha öngörünün gerçeklesmesinden hemen önce oradan ayrilirlar ve böylece korkunç bir ölümün pençesinden saniyelerle kurtulurlar.

Önceki filmlerin açilislarinda yer alan felaketler sirasiyla bir uçak kazasi, zincirleme bir trafik kazasi ve korku treninde yasanan dehset verici bir kazaydi. Dört filmde de korku serüveninin mimarlarindan olan yapimci Craig Perry, son filmdeki seçimleri için sunlari söylüyor: “‘Final Destination/Son Durak’ filmleri açilis sekanslariyla ünlendi. Dolayisiyla, bu filmin açilisinin öncekilere denk olmasi hatta bir adim ileriye gitmesi için ugrastik”. Yapimcilar, böylece, Amerika Birlesik Devletleri’nde en çok izlenen spor dallarindan biri olan otomobil yarislarinda karar kildilar. “Yarislarda kinetik bir enerji vardir, tehlikeli seyler olabilir. Ama izleyiciler kendilerini bu tehlikenin disinda hissederler çünkü kazalar genellikle pistle sinirli kalir” diyor Perry.

Süper bir haber ya . Mutlaka izleyeceğim 3D olarak  Wink
Bilginize  Smiley
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2009, 17:20:35 Gönderen: ÇiS^L » Kayıtlı

sev MsKé-ÇsL sev
Moderatör
Paylaşımcı
Çevrimdışı Çevrimdışı
Şebnem Aşkı BambAŞKa..
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #13 : 25 Ağustos 2009, 17:20:49 »

Hem de 3 boyutlu çok iyi olacak  Smiley

Kalbimin topraklarına mezarlar kazdın
Her birinin üstüne gökdelenler koydun
Aklımın yapraklarını bir bir kopardın
Binaların üst katlarına süslü teraslar yaptın

Geçer gider sandım
Geçmedi gitti

Kurduğun bu mahalle
Haritadan silindi..

Aklımın sokaklarını arar sorarken
Kim bilir ben kaç kalp kırdım
Zamanın istasyonunu trenler geçerken
Kim bilir kaç kez kaçırdım..
-SaRa TancRedi-
Paylaşımcı
Çevrimdışı Çevrimdışı
Öziiii.
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #14 : 26 Ağustos 2009, 20:25:54 »

bu film var yaaa Smiley süperr yaa bayılıyorum tüm seriye Smiley 4ü çıktığında kesin gidiceğim birde 3 boyutmuş süperr Smiley
« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2009, 20:32:17 Gönderen: ÇiS^L » Kayıtlı

Bir hayalin varsa onu korumalısın. İnsanlar kendi yapamdıkları şeyleri senin de yapamayacağını söylerler. Eğer bir şey istiyorsan, onu elde etmelisin. Nokta!:D *
Özlem Sever
**
Çevrimdışı Çevrimdışı
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : 26 Ağustos 2009, 20:50:23 »

Final serisinin fragmanını gördüm. 3 kadar heyecanlı değil..
Ama izleyeceğim, kaçarı yok.

Bilmem hatırlayamadım valla..Cheesy Cheesy
Limon Sııkk!! =)) 1 Numaraydı
Tutam Tutam Nane Tutam Tutam Nane Cheesy Cheesy Cheesy
OziDilekAyça
Moderator
Müdavim
Çevrimdışı Çevrimdışı
♥ Cinéma ♥
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #16 : 14 Kasım 2009, 15:08:13 »

Az önce izledim DVD'sini. Gene muhteşem bir Son Durak filmiydi. Herkese tavsiye ederim. Heyecanı gene en üst seviyesinde hissediyorsunuz. Kanlar, cesetler, ölümler, rüyalar, kavgalar, korkular ... Herşey var bu filmde Cheesy Ben beğendim, izleyin derim  Wink Wink

sev MsKé-ÇsL sev
Özlem Sever
**
Çevrimdışı Çevrimdışı
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : 17 Temmuz 2010, 00:00:22 »

Hatunun kafasına gelen tekerlek sahnesi iyiydi baya =)

Bilmem hatırlayamadım valla..Cheesy Cheesy
Limon Sııkk!! =)) 1 Numaraydı
Tutam Tutam Nane Tutam Tutam Nane Cheesy Cheesy Cheesy
OziDilekAyça
Moderatör
Paylaşımcı
Çevrimdışı Çevrimdışı
Şebnem Aşkı BambAŞKa..
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #18 : 19 Temmuz 2010, 19:53:10 »

Hatunun kafasına gelen tekerlek sahnesi iyiydi baya =)

Grin Evet çok iyiyidi Smiley

4.film serinin diğer filmlerine göre hafif sönük kalmış sanki ve diyaloglar biraz kopyala yapıştır olmuş gibi geldi bana.Ama yine de kendini izlettirmeyi başaran bir filmdi. Wink

Kalbimin topraklarına mezarlar kazdın
Her birinin üstüne gökdelenler koydun
Aklımın yapraklarını bir bir kopardın
Binaların üst katlarına süslü teraslar yaptın

Geçer gider sandım
Geçmedi gitti

Kurduğun bu mahalle
Haritadan silindi..

Aklımın sokaklarını arar sorarken
Kim bilir ben kaç kalp kırdım
Zamanın istasyonunu trenler geçerken
Kim bilir kaç kez kaçırdım..